Під час техогляду авто в Україні на СТО можуть працювати майстри-шахраї, які захочуть заробити на водієві без досвіду у різний спосіб. Вони можуть запропонувати заплатити за послугу, яку необов’язково робити або ж встановити неякісну деталь.

Про це повідомляє «Апостроф».

Марна робота

Деякі шахраї на СТО знаходять дрібні деталі ззовні машини та кажуть водієві, що це «ужасна катастрофа» і що треба негайно заміняти майже не весь вузол, хоча достатньо просто замінити щось одне. Наприклад, запотівання вузлів можна виправити, якщо підтягнути хомути чи замінити зовнішні гумки.

Тому автоексперти радять не погоджуватись на це, а краще перепитатись на іншому СТО.

Різьба закисла

Також деякі майстри під час своєї роботи можуть працювати зайвий час над іншими маленькими деталями, а потім автовласник не розуміє, чому сума не так, за яку домовлялись раніше. Часто шахраї використовують такі фрази: різьба закисла, шпилька зламалася, гайка заіржавіла тощо.

Треба одразу сказати, що таке треба було узгоджувати одразу. Це може стати великою підставою для відмови оплачувати додаткові часи працівника.

Дешева деталь

На СТО можуть встановити деталь не за ті гроші, які водій заплатив, а більш дешеву, а тому й гіршої якості. Це допомагає шахраям трохи заробити на клієнтах. Тому експерти рекомендують бути на місці встановлення деталей, що буває не зручно, тому перед заїздом до сервісу треба перевірити відгуки.

Поради

Аби не потрапити на таких «майстрів», варто спочатку ознайомитися з прейскурантом та вартістю нормо-години на відповідному СТО, далі перед працівниками проявити максимальну зацікавленість до подробиць, а після роботи забрати наряд-замовлення, який повинен бути гарантією від СТО і документальним свідченням того, які роботи проводилися з авто.