Автомобіль рекомендується змінювати кожні 3-4 роки, хоча в сер/едньому експлуатація однієї машини триває 5 років. Є й такі автолюбителі, які їздять однією машиною і 10 років, не замислюючись про зростаючі витрати на ремонт і утримання.

Першою ознакою стане іржа на кузові. Спочатку зазвичай страждають днище, ніша для запасного колеса, дренажні отвори та підкапотний простір. Зовні корозія в першу чергу пошкоджує колісні арки, передню та нижню кромку багажника, а також передню кромку даху. Якщо ж іржа з’явилася і там, де її не повинно бути, то йдеться про загальну «втому» кузова.

Також напружити повинні постійні дрібні поломки. Тут потрібно вибирати між постійними витратами на ремонт чи зміну автомобіля.

І третьою ознакою стане підвищена витрата олії та палива. Якщо проблема вже почала проявлятися, то незабаром доведеться витратитися на дорогий ремонт двигуна. Краще продати машину до того, як проблема далася взнаки. Також новий автомобіль варто купити ще й тому, що сучасні машини витрачають менше за паливо. Тобто покупка дозволить заощадити на заправці.