У суботу, 21 січня, у Львові стартував цікавий автопробіг Road to Help. Його учасники – українсько-польський екіпаж (Michal Kumiega/Світлана Кравс) – вирушили до Монте-Карло автомобілем Peugeot 201 Coupe 1932 року. Зазначимо, що для участі у найвідомішому історичному ралі «Rallye Monte-Carlo Historique» усі гонщики мають подолати «Зоряний шлях» – дістатися Монте-Карло своїм ходом з різних міст Європи. На цей раз – це Бад-Хомбург, Реймс, Турін, Осло та Лондон, повідомляє «Автоцентр».

Цікаво, що старт «Зоряного автопробігу» відбувся на території львівського Палацу Потоцьких. Виявляється, що перші автомобільні змагання карпатськими дорогами були організовані президентом Галицького автоклубу Домініком Потоцьким ще 1908 року. І дуже символічно, що за 115 років, українсько-польський екіпаж проїхав маршрутом «Великого Карпатського ралі».

Першого дня Peugeot 201 Coupe покрив відстань 170 км, а другий, 22-го числа – вже 345 км. Довжина всього маршруту зі Львова до Монте-Карло становить 2200 км. Змагання Road to Help проводяться завдяки Фундації Gentes, яка з початку повномасштабної війни рф проти України активно підтримує наших біженців у Кракові, а також організовує відправку гуманітарного транспорту до прифронтових районів.