Українським водіям нагадали кілька важливих правил, які діють на даний момент, невиконання яких загрожує штрафами до 17 тисяч гривень.

Про це пише «Хвиля».

Габаритні вогні

Відповідно до правил дорожнього руху, водій повинен перевірити справність авто перед початком руху. У тому числі це стосується габаритних вогнів. Якщо при русі габаритні вогні не працюють, то поліція може оштрафувати водія на 340 гривень або взагалі позбавити права водіння на період від 3 до 6 місяців.

Технічний огляд

Введення обов’язкового техогляду для всіх транспортних засобів у 2023 році не вводитимуть. Це правило, мабуть, почне діяти після закінчення війни. Але деякі транспортні засоби все ж таки періодично проходити огляд інакше їм загрожують штрафи до 17 тисяч гривень.

Літня гума

У Раді пропонують на законодавчому рівні прописати обов’язкову заміну літньої гуми на зимову. Так, зимова гума може стати обов’язковою у період з 1 листопада до 31 березня, що дозволить підвищити безпеку на дорогах в осінньо-зимовий період.

За порушення пропонують запровадити штраф у розмірі 340 гривень, але поки що не зрозуміло – цей штраф виписуватиметься за незамінені шини на всіх колесах чи на одному.