ЗСУ гостро потребують легкого маневреного транспорту, який дозволяє швидко переміщатися між позиціями та виїжджати на поле бою. Ідеальними для передової є баггі. На них сконцентрували свою увагу й майстри із Вінниці, повідомляє «Автоцентр».

Вони зробили перший баггі, який передадуть розвідникам Гостомельської бригади. Він призначений для перевезення особового складу, боєприпасів та інших вантажів. За словами творців, військовий позашляховик продуманий до дрібниць і може їздити будь-якою місцевістю, будь-якої погоди.

За словами Юрія Берка, який є автором проекту, силова установка, коробка передач, прилади взяли з автомобіля донора, а саме сертифікованого Audi. А ось каркас, сидіння та кермо робили самостійно. Також додали в оснащення камери, планшет та прилад нічного бачення. Він дозволить їздити з вимкненими фарами.

Волонтер Денис Романовський розповів, що цей баггі стане чудовою альтернативою пікапам. Обійшовся він у понад 400 тисяч гривень. На цьому примірнику майстри зупинятися не мають наміру і вже взяли в роботу ще кілька машин. Їх передадуть до підрозділів, де найбільш актуальним є швидкий транспорт.