Світовий ринок кросоверів продовжує радувати шанувальників цього сегменту, випускаючи у світ дедалі більше різноманітних моделей.

Це також стосується і електричних модифікацій, які охоплюють все більше країн. Так, нещодавно відбулася презентація електричного бюджетного кросовера Citroen вартістю 11 тисяч доларів, повідомляє Avtosota.

Електричний кросовер Citroen eC3 здатний проїхати на одному заряді до 315 км.

Зовнішність моделі та розміри

Електрокрос Citroen eC3 зовні практично повністю повторює споріднену модель C3.

Розміри елкетромобіля також відповідають версії з ДВЗ (мм):

  • довжина – 3980;
  • ширина – 1733;
  • висота – 1586;
  • колісна база – 2540.

Інтер’єр

У салоні кросовера також майже без змін. Тут можна спостерігати 10,2-дюймовий сенсорний дисплей мультимедійної системи та цифрову панель приладів. Замість традиційного важеля коробки встановлено джойстик. Багажне відділення авто має об’єм 315 л.

Технічні характеристики

В якості силового агрегату використовується електричний мотор потужністю 57 кінських сил і крутним моментом 143 Нм. У підлозі автомобіля є батарея ємністю 29,2 кВт/год, яка забезпечує дальнобійність без підзарядки до 315 км. При цьому зарядка електрокара до 80% може тривати близько години.

Що стосується швидкісних показників, то “максималка” становить 107 км/год, а розгін з нуля до 60 км/год займає 6,8 секунд.

Продаж та ціна

Перші продажі, ймовірно, відбудуться на ринку Індії. Крос стане доступним у лютому цього року, а його цінник у перерахунку становитиме 11 тисяч доларів. Автовиробник дає гарантію на модель у вигляді 125 тис км пробігу або три роки, на електромотор – 100 тис км або п’ять років і на батарею – 140 тис км або сім років.

Незабаром електричний кросовер з’явиться і на інших ринках світу, але якою буде його вартість, поки не повідомляється.