Ціни на бензин в Україні останнім часом різко знизилися у роздрібних продажах, попри зростання котирувань на зовнішніх ринках – це пов’язано з бажанням АЗС утримати клієнта.

Про це інформує «Апостроф».

Зазначається, що зараз в Україні високі постачання палива, а різні мережі АЗС конкурують між собою. Втім, уже в лютому ситуація зміниться, і ціни підуть у зростання.

За словами аналітика видання «НафтоРинок» Олександра Сіренка протягом минулого тижня в Україні спостерігався спад цін на пальне – у середньому цінник для роздрібних покупців знизився від 1 до 3 гривень за літр залежно від палива та бренду АЗС. Він наголосив, що найближчим часом великі компанії знизять ціну ще на 1 грн/л у спробі переманити потенційного клієнта.

Водночас така ситуація на ринку України ненадовго і вже наступні партії бензину закуповуватимуться за завищеними цінами, які сформувалися через зростання ціни на барель нафти.

«Вже на цьому тижні ціни підуть у зростання, але йдеться лише про ціни в оптових закупівлях, зміни ціни на паливо в роздріб варто очікувати не раніше 10 лютого», — зазначив директор групи «Прайм» Сергій Леушкін.