Українські дороги продовжують радувати любителів рідкісних електромобілів, навіть попри воєнний стан. Так, нещодавно у Києві помітили черговий незвичайний автомобіль від компанії Volvo. Йдеться про один із перших спортивних автомобілів шведської компанії – Polestar 1 2020 року випуску. Дане авто є знаковим ще й тому, що це перший автомобіль окремого підрозділу компанії Volvo. Про це пише «ТопЖир».

Раніше крило Polestar було зайняте доопрацюванням автомобілів шведської марки, але з огляду на тенденції на глобальному авторинку компанія перепрофілювала Polestar під виробництво електрокарів. Таким чином, заряджених бензинових версій першого спортивного купе бренду випустили лише 1500 штук за ціною 150 000 євро (близько 6 мільйонів гривень) кожен.

Під капотом у преміального “шведа” розташувався 2-літровий бензиновий двигун із трьома електромоторами, які видають загальну потужність 608 к.с. Гібридна установка може розігнати автомобіль до швидкості 250 км/год, а до 100 км/год автомобіль розганяється за вражаючі 4,2 с. Поки що це перший та єдиний Polestar 1, який був помічений в Україні.