Міністр Оборони Олексій Резніков повідомив, що Україна запускає у серійне виробництво свою останню розробку – САУ “Богдана” на базі автомобільного шасі. На жаль, до війни вітчизняна військова промисловість випустила тільки один екземпляр “Богдани” для випробувань. Саме він прийняв участь у звільненні острова Зміїний від рашистів, повідомляє «Культурометр».

Як заявив Резніков, увесь 2022 рік українські виробники озброєння виготовляли комплектуючи для першої партії українських САУ. Де саме почнеться виробництво – військова таємниця, але експерти припускають, що завод по збірці знаходиться на території однієї з країн НАТО. Через декілька місяців перші САУ будуть вже на фронті. Також Резніков чекає невдовзі перші результати по виготовленню українського ударного безпілотника з великим радіусом дії.

“Танки західного виробництва, які надійдуть за кілька місяців, на фронті буде підтримувати українська – у всіх розуміннях цього слова – артилерія. Я вже озвучував свій підхід. Україна має бути максимально незалежною у всіх компонентах забезпечення оборони, де це можливо. Це робить нашу країну бажаним партнером, посилює наші позиції. Саме тому Міноборони нарощуватиме зусилля у контексті стимулювання українських виробників”, – повідомив міністр.