Українці стали частіше купувати машини з вторинного ринку, і при цьому намагаються вибрати авто, яке не часто ламатиметься, а навіть якщо і який-небудь вузол вийде з ладу – його можна було дешево відремонтувати. З цієї причини багато хто відмовляється від німецьких моделей, незважаючи на те, що вони технологічні, комфортні та добре оснащені. Так, було складено рейтинг найнадійніших автомобілів від брендів із Німеччини.

Лідером сьогоднішнього ТОПу став сімейний хетчбек Mercedes-Benz B-Class. Однак на вторинному ринку достатньо таких машин. Виходячи зі статистики, лише 2% таких машин здавалися на ремонт у сервісні центри минулого року. Машина має простий вигляд у сімейному стилі бренду. У моторній гамі специфікації завжди було всього два силові агрегати, які видають 136 та 150 «коней» відповідно.

Друге місце дістається Mercedes-Benz GLC . За статистикою за минулий рік лише 2.3% власника таких авто зверталися до сервісного центру за послугами з ремонту транспортного засобу. Варто відзначити, що в Росії багато екземплярів, яким близько трьох років і пропонують такі авто приблизно за 2 млн гривень. Доступні версії з різними силовими агрегатами з максимальною продуктивністю від 194 до 510 коней. Також варто відзначити досить привабливий дизайн, що виглядає дорого.

З аналогічним показником відсотка поломок вказана модель Volkswagen Golf Sportsvan. Ця машина базується на архітектурі звичайного “Гольфа” сьомої генерації. Однак Sportsvan має збільшений дорожній просвіт і розтягнуту колісну базу.

Замикає сьогоднішній ТОП компактний паркетник Audi Q3. Усього 2.4% власника таких кросоверів зверталися за допомогою до сервісного центру. Однак свого часу цей крос був у нас затребуваний, і тому на вторинному ринку можна знайти дуже багато екземплярів.