Якщо дуже захотіти, то стару «шістку» цілком реально перетворити на сучасний електромобіль. Випробування показали, що повного заряду батарей електро-жигулям вистачає на реальні 200-250 км пробігу, пише Hyser.

Ніхто не заперечуватиме, що зараз більшість автомобілістів і просто обивателів буквально захоплюються американським електромобілем Tesla Model S, який стараннями маркетологів та інженерів створив міні-революцію на світовому автомобільному ринку. Ще б пак, мати сьогодні у своєму гаражі електромобіль вважається ознакою гарного тону.

Як виявилося, сучасний електромобіль можна зробити навіть із ВАЗ-2106, що власне й зробив один із автолюбителів. Він заявив, що електричний привід позбавляє стару машину багатьох проблем – починаючи зі слабкої динаміки і закінчуючи непередбачуваністю відмов у дорозі.

Автор представленого проекту взяв за основу ВАЗ-2106 пізніх серій.

Завдяки точному розрахунку під капотом «Жигулів» помістилося багато компонентів: батарея, контролер, конвертер, два компресори, піч.

На своїх місцях залишилися нерозрізні задній міст, карданний вал і навіть коробка передач. В принципі, «чотириступка» електромобілю необов’язкова, але це добрий спосіб обійтися без саморобного (або китайського) редуктора невідомого рівня надійності.

Додавання важкої батареї (170 кг) компенсувалося демонтажем не менш важкого (120 кг) двигуна внутрішнього згоряння та його допоміжних систем. Рознесене розміщення акумуляторів (про це читайте нижче) дозволило зберегти у прийнятних межах розподіл мас по осях.