Кросовер Kia Sportage 4-го покоління дуже популярний серед автомобілістів. Автомобіль відрізняється цікавим дизайном, сучасним оснащенням та високим рівнем комфорту. Експерти склали рейтинг кросоверів, які ні в чому не поступаються корейському бестселлеру.

За габаритами крос Kia Sportage трохи коротший за Toyota RAV4, проте місця тут менше тільки в багажному відділенні, а простір в салоні майже однаковий. У моторну гаму Sportage входять два атмосферні двигуни: перший — об’ємом 2,0 літра потужністю 150 сил, другий — об’ємом 2,4 літра потужністю 184 кінських сил. Базовий агрегат працює в парі з МКПП або з 6-ступінчастою АКПП.

Так, на першому рядку опинився Hyundai Tucson попереднього покоління. Автомобіль є фейсліфтинговую копією Sportage. Машини відрізняються лише зовнішнім виглядом та моторною гамою. Власне, через лінійку двигунів Tucson і вирвався в лідери. На ринку цей крос, крім атмосферних агрегатів, також пропонується з надійним 2,0-літровим дизельним мотором потужністю 185 кінських сил у парі з 8-ступінчастою АКПП.

Далі йде Mitsubishi ASX. В ідеалі варто розглядати цей крос з 2,0-літровим атмосферним двигуном потужністю 150 сил, який працює в парі з варіаторною КПП та системою повного приводу.

Третє місце — Nissan Qashqai. Як альтернатива має сенс вибирати тільки машину з 2,0-літровим силовим агрегатом потужністю 144 кінських сили в парі з МКПП або варіатором.