На сьогоднішній день автомобілі з силовими установками на водневих паливних елементах вже випробовували такі виробники автомобілів, як Ford, Honda, Hyundai, Nissan, Toyota та інші. Ще б пак, водень є найлегшим елементом — навіть у рідкому стані він приблизно в 14 разів легший за воду. Крім того, він надзвичайно швидко поєднується з іншими газами, і зокрема з повітрям атмосфери. Прекрасно горить в ній, і при цьому утворюються пари дистильованої води, що просто чудово з точки зору екології. До того ж, запаси водню на землі практично безмежні. Як виявилося, про водень як паливо замислювалися ще в 80-х роках 20 століття.

Так, стало відомо, що у 1976 році фахівцями Інституту проблем машинобудування АН УРСР у Харкові було збудовано експериментальний водневий Москвич-412, повідомляє Hyser.

Відомо, що, крім звичного бензобака, в Москвіч на водні встановили міні-реактор, заправлений енергоакумулюючими речовинами (ЕАВ) — каталізаторами, в основі яких лежать окисли різних металів. Проходячи через цей реактор вода розщеплюється на кисень і водень, який потім і згоряє в циліндрах звичного ДВС. Паливну систему для подачі водню встановили паралельно зі стандартною бензиновою.

У реактор одночасно потрапляють вода і каталізатор у кількості, що залежить від необхідної потужності двигуна. Швидкістю реакції керує водій, натискаючи на педаль газу.

Відзначимо, що свого часу з воднем «експериментували» всі, включаючи концерн BMW. Першим серійним воднем вважається Toyota Mirai, що став справжнім комерційним провалом. В даний час світова автопромисловість зробила ставки на електромобілі, але може статися і так, що до теми водневих транспортних засобів досі повернуться в майбутньому.