Через те, що на території України можна відчути періодичні морози, досвідчені експерти повідомили, що такої пори бажано не ставити деякі автомобілі на ручник. Так, за мінусової температури цього краще не робити, щоб не нашкодити своїй машині.

Відповідну публікацію оприлюднили на порталі Hyser.

Важливо повідомити про те, що в зимовий час потрібно приділяти пильну увагу не тільки акумулятору і прогріву мотора, але і гальмівній системі автомобіля.

За словами досвідчених автомеханіків, дуже важливо думати про те, як ви паркуєте свою машину. Наприклад, якщо ви в зимовий час залишите свою машину на ручнику, задні колодки авто можуть примерзнути. Це говорить про те, що вам буде досить важко рушити з місця. Така проблема найчастіше з’являється у передньопривідних машин з барабанними гальмами. Це через те, що всередині них утворюється волога. Якщо залишити свою «ластівку» на ручнику на 2-3 дні, то гальма просто примерзнуть.

Однак є простий вихід із цієї ситуації, якщо вона сталася. В такому випадку можна просто постукати молотком або дерев’яшкою по краях барабана. Цю процедуру краще робити удвох: один намагається рушити з місця, а другий – стукає по барабану.

Автомобільні експерти рекомендують залишати машину на ручнику тільки тоді, коли вона припаркована на великому ухилі.