Всі знають, що багатьма улюблений автомобіль ЗАЗ-965 був досить малим. Ось і вирішили свого часу зробити з нього невеликий мінівен.

І справді, запорізькі конструктори створили на своїх кульманах не один проект варіацій на тему «горбатого» та «вухатого». Одна з розробок 60-х років так і не стала серійною, проте це була перша спроба зробити вагонне компонування автомобіля. За цей концептуальний проект компактної малолітражки – автомобіль «Максі», взявся не хто інший як керівник відділу транспортних засобів Юрій Долматовський, розповідає Hyser.

Слід зазначити, що саме він спроектував педальний вузол, який був регульованим – це рішення, якого сучасні конструктори прагнуть і донині.

Вдале рішення творців «Максі» в тому, що вони змогли зробити зручним розташування передніх пасажирів максимально спереду практично між колісними арками. Так, незручність процесу посадки нівелювали поворотні крісла – за допомогою елементарного механізму вони розгорталися та підносилися прямо до дверного отвору.

А щоб передня підвіска та кермо не заважали ногам водія та пасажирів, їх підняли вгору – вище колін. Таким чином і ноги, і педалі отримали більше вільного простору та ще й запаска праворуч помістилася.

Ось тільки через велику кількість інших недоліків цей мінівен так і не став серійним. Більше того, його навіть не зібрали у металі, а зробили лише макет, на якому розробку та закінчили. Щоправда, деякі характеристики стали відомі громадськості.

Маса автомобіля була лише 650 кілограм. Під капотом, а точніше за дверцятами в задній частині машини (саме там знаходився двигун) розташовувався 30-й сильний бензиновий двигун, який власне і був узятий у базового автомобіля.

Двигун споживав 6-7 літрів пального, це трохи для машини, але якщо врахувати розмір бака 30 літрів, витрата здається пристойною. Максимально Максі може розігнатися до 115 км/год.