Водії, які використовують аварійний сигнал не за призначенням, можуть отримати штраф у розмірі 425 гривень, проте існує покарання набагато суттєвіше, яке болючіше вдарить недбайливих автолюбителів по гаманцю.

Суми штрафів за порушення Правил дорожнього руху встановлено Кодексом України про адміністративні правопорушення, повідомляє «Апостроф».

Відповідно до ст. 130 ч.3 водій може отримати одразу 51 тисячу гривень штрафу, якщо його повторно спіймали за кермом у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння протягом року і при цьому відмовився від проходження медичного огляду.

Крім того, водієві загрожує адміністративний арешт на 15 діб, а також існує ризик втратити право керувати транспортним засобом на строк до 10 років з конфіскацією авто.

Досить серйозний штраф можна отримати й за водіння, якщо водій виявиться позбавленим прав. За перше «упіймання» без прав доведеться віддати 20 400 гривень. А от якщо порушника знову протягом року буде спіймано на цій же провині повторно, у такому разі сума штрафу збільшується одразу вдвічі — до 40 800 гривень.