Сучасні двигуни менш надійні, ніж агрегати попередників. Про те, як поводитися з силовими установками автомобілів в перші 3000 км пробігу.

Незважаючи на суворе дотримання вимог виробництва, розміри деталей двигунів все одно можуть трохи несоответствовать. Тому може попастися машина з мотором, в якому встановлені комплектуючі, впритул входять в свої допуски. У такому випадку потрібно зробити «обкатку» агрегату. Саме тому досвідчені водії перші кілька тисяч кілометрів їздять в щадному режимі.

Не варто змушувати мотор довго працювати на холостих обертах. В такому випадку масла подаватися буде зовсім небагато, а при обкатці це може сильно зашкодити деталі.

Оптимальні обороти – це 2000-2500 об/хв, а навантаження повинна бути мінімальною. Тобто їздити потрібно по вільній дорозі, а машина не повинна бути завантажена. Перші 3000 км краще уникати пробок.

Не рекомендується їздити при 3000-3500 об/хв і більше. Якщо МКПП або АКПП має функцію перемикання передач, то в період обкатки не варто гальмувати двигуном.