У мережі розповіли перший український автобус. Так, на території нашої країни виготовлялися автобуси ще на початку 20-х років.

Цю інформацію розмістили на порталі Hyser.

Важливо відзначити, що автопром в Україні відзначив своє 100-річчя. Так, ще за старих часів в Україні вироблялися автомобілі. Однак зараз йтиметься про першу маршрутку, яка була зроблена на базі американської вантажівки White.

Ще у 1920-х роках на території України почали виготовляти вантажівки. Спочатку вони робилися на Подолі. Вже у 1922 році налагодилося виробництво і у Вінниці, Кам’янці-Подільському та у Хмельницькому (тоді відомому як Проскурів).

Крім цього, відомо, що на той час робилися ремонтні роботи над вантажівками, які приїжджали ще з часів Першої світової війни.

Через кілька років влада вирішила запустити маршрутку, але на ті часи ніякого відповідного транспортного засобу не було. Так і з’явився перший український автобус на шасі американської вантажівки White. Його почали робити у Кам’янці-Подільському.

Є інформація, що перша українська вантажівка була зібрана вже 1923 року. Вона мала 14 місць для сидіння, 30-силовий двигун, а її максимальна швидкість становила 30 кілометрів на годину.

Першими маршрутами для цих вантажівок стали Кам’янець-Подільський – Проскурів – Вінниця.