Автомобільні експерти при складанні рейтингу найнадійніших автомобілів враховували їхню здатність експлуатуватися за призначенням без збоїв та пошкоджень протягом багатьох років.

Серед основних факторів зазначимо:

  • справність – сюди відноситься відповідність технічним стандартам та здатність автомобіля справлятися з поставленими завданнями без передчасного зносу та виходу з ладу робочих вузлів та агрегатів;
  • працездатність – під цим параметром мається на увазі здатність ТЗ протягом тривалого часу відповідати заявленим у технічній документації параметрам;
  • безвідмовність – йдеться про властивість зберігати експлуатаційно-технічні параметри без вимушених перерв;
  • ремонтопридатність – адаптація авто до профілактичних робіт та вирішення неполадок під час ремонту та технічного обслуговування;
  • експлуатаційний ресурс – стійкість авто до зносу протягом заявлених виробником термінів/пробігу.

Кожен автовласник має свої рейтинги надійності, що базуються на персональному досвіді, відомостях з тематичних форумів та рекомендацій друзів. Але це є суб’єктивні параметри. Більше авторитетні дані будуються на базі рейтингів провідних асоціацій, таких як Warranty Direct, DEKRA, Consumer Reports та інших.

1. Renault Logan

Серед бюджетних автомобілів, які найрідше ламаються, лідируючу позицію займає французький автомобіль зі збиранням на румунських заводах Dacia – Renault Logan. Дана лінійка характеризується відмінною функціональністю, збалансованим співвідношенням ціни та якості, а також гарною ремонтопридатністю.

Якщо правильно обслуговувати автомобіль, слідкувати за станом кузовних деталей та проводити обробку антикорозійними праймерами, якісь складності в експлуатації вас не потурбують.

2. Ford Fusion

Відмінною особливістю Ford Fusion є проста та надійна кузовна конструкція, а також стійкість до експлуатації в умовах не найкращого дорожнього покриття. При своєчасному та правильному технічному обслуговуванні автомобіль прослужить вам довгі роки без поломок.

Крім того, Ford Fusion – це ще й економічний автомобіль зі стриманою витратою палива. Йому властива зручність в управлінні, доступна вартість та надійність вузлів.

3. Nissan Almera Classic

Легендарний японський седан Nissan Almera Classic є спільною розробкою концерну Renault-Nissan, який має презентабельний зовнішній вигляд, комфортабельний салон та розширене бортове оснащення. Водночас, автомобіль пропонує гідний рівень надійності та стійкості до поломок.

На борту моделі знаходиться перевірена автоматична коробка передач, яка перевершує за довговічністю традиційну “механіку”. Зовні Nissan Almera Classic відрізняється плавними формами, які підкреслюють простоту і водночас витонченість оформлення.

Підвіска побудована на базі стійок МакФерсон спереду, розрахованих на довгу експлуатацію без поломок. Також модель має барабанні гальма спереду та ззаду, 1,6-літровий 108-сильний двигун та кліренс 166 мм, що цілком непогано для експлуатації авто за межами міста та переміщення по пересіченій місцевості. Заявлений виробником експлуатаційний ресурс досягає 300 тис. км, що дозволяє машині впевнено зайняти третій рядок у рейтингах моделей, які ламаються рідше за інші.

4. Hyundai Creta

Компактний південнокорейський кросовер Hyundai Creta теж отримав своє місце у добірці надійних автомобілів, що є заслугою довговічного та стійкого до високих навантажень кузова.

5. Renault (Dacia) Sandero

Renault (Dacia) Sandero – мабуть, найнесподіваніший представник рейтингу, оскільки інші представники модельної лінійки румунського бренду рідко з’являються у подібних добірках через низькі результати у дослідженнях європейських центрів.

Проте британський портал «What Car»? дав компактному хетчбеку лідируючу позицію серед компактних бюджетних авто, які практично невразливі до поломок.

6. Mazda 3 BK

Японська легенда Mazda 3 BK – це потужний та стильний автомобіль з високим рівнем надійності та відмовостійкості. Презентація моделі відбулася ще в 2003 році як заміна для Mazda 323 (Protégé). 2009 року з конвеєра зійшли перші екземпляри другого покоління, а ще через 4 роки – третього (2018).

7. Toyota RAV4 II (XA20)

Не обійшлося в рейтингу надійності і без Toyota RAV4 II (XA20), який має такі переваги:

  • просторий салон та місткий багажний відсік;
  • відмінну оглядовість з місця водія;
  • фронтальні сидіння та регульована рульова колонка.