Сьогодні серед країн пострадянського простору лише Казахстан демонструє певні успіхи у галузі розвитку автопромисловості. Однак у найближчому майбутньому ситуація може змінитися.

Ситуацією, що склалася в світі, може скористатися BYD, який, судячи з інформації, що надходить, готується до експансії до країн ЄС. Про це, зокрема, свідчить новина про те, що китайська компанія має намір інвестувати гроші в розвиток автозаводу Ford, розташованого в Німеччині. Однак цей проект приховує один найважливіший недолік: вартість послуг інженерів та інших фахівців у Німеччині суттєво вища, ніж у країнах колишнього СНД. Тобто, локалізуючи виробництво на німецькому автозаводі, автомобілі можуть втратити одну зі своїх головних переваг – низьку ціну.

У зв’язку з вищесказаним можна припустити, що BYD у найближчому майбутньому налагодить збирання автомобілів на території України. Цей варіант можливий ще й з огляду на те, що собівартість виробництва машин у країні нижче, ніж у сусідніх. Крім того, з України простіше доставляти автомобілі до Європи. У цьому ключі виглядає перспективною співпраця із Запорізьким автозаводом, який має достатні виробничі потужності для запуску масового складання машин. Співпраця з українським підприємством може спричинити відродження марки ЗАЗ. Це рішення дозволить китайській марці розділити між собою різні напрямки діяльності.

Повна уніфікація українського та китайського автомобіля має кілька цілей. По-перше, це допоможе прискорити запуск виробництва електрокарів на базу Запорізького автозаводу. По-друге, це рішення дозволить скоротити витрати на складання, оскільки BYD не доведеться допрацьовувати автомобіль і компанія зможе зосередитися лише на модернізації конвеєра. По-третє, цей крок виправданий ще й бажанням знизити ризики, пов’язані з випуском на європейський ринок нового автомобіля, незнайомого місцевим споживачам. Тобто існує високий ризик того, що китайсько-український електрокар продаватиметься слабко.

Новий хетчбек, найімовірніше, буде представлений лише в одній модифікації. Автомобіль оснастять єдиним електродвигуном, що розвиває 95 кінських сил корисної потужності. Такої продуктивності двигуна буде достатньо для української новинки, адже вона відрізняється компактними розмірами. У комплекті з представленою моделлю запропонують акумулятор BYD ємністю 33,2 кВт/год, якого буде достатньо для того, щоб автомобіль міг проїжджати до 301 км на одній зарядці. Важлива особливість акумулятора полягає в тому, що він підтримує технологію швидкої зарядки від 30 до 80% за 30 хвилин. Цього запасу енергії достатньо для здійснення щоденних поїздок європейськими містами.

Зазначається, що українська новинка запозичить у китайського прототипу все обладнання, внаслідок чого Запорожець стане одним із найтехнологічніших автомобілів серед тих, що збираються у країнах колишнього СНД. Українська новинка отримає 10-дюймовий монітор, кут нахилу якого можна регулювати. На цей екран буде виведено керування практично всіма бортовими системами. За словами власників BYD E2, монітор досить швидко реагує на команди, а його інтерфейс простий і водночас зрозумілий більшості користувачів. При цьому в салоні у Запорожця розмістять відносно прості сидіння із тканевою обивкою. Покупцям запропонують електропідігрів дзеркал та лобового скла, що є важливим для мешканців холодних регіонів. При цьому новий Запорожець матиме один недолік, який яскраво проявиться в порівнянні з іншими електрокарами – набір систем допомоги водієві буде мінімальним.

Терміни виходу електричного Запорожця наразі невідомі. Навіть за найблагополучнішого розвитку подій автомобіль дебютує не раніше 2024 року. Таке довге очікування багато в чому зумовлене необхідністю модернізації Запорізького автозаводу під збирання електрокарів.