Зараз мало хто може дозволити собі покупку нового автомобіля, але багато кому життєво необхідна машина. Тому ринок вживаних автомобілів в Україні процвітає й навіть тут ціни невпинно ростуть. При цьому вибір вживаного авто стає не найлегшим завданням, адже на ринку безліч пропозицій після аварій, які мають гарний вигляд після ремонту, але вже «неживі». Великою проблемою також є пробіги, коли знайти автомобіль до 10000 доларів з нескрученим показником одометра до 200 тисяч кілометрів буде справжнім щастям, пише META.

Деталі

Хоч бюджет на покупку вживаного автомобіля і є визначальним, але чи є якась червона лінія у пробігах, після якої на обслуговування автомобіля потрібно буде витратити більше, ніж на його покупку? Той, хто шукав вживане авто, ймовірно, стикався на ринку з цікавими пропозиціями, які ніби й добре виглядають і пропонують трохи більше за ту ж ціну, але вже перетинають ту «червону лінію» з допустимим пробігом.

То ж за які показники пробігу не можна заходити при виборі вживаного авто? Ви часто почуєте про межу у 200 тисяч кілометрів й приблизно до цієї цифри перекупники намагаються скручувати пробіг, якщо реальний вищий (особливо якщо автомобілю понад 10 років). Багато хто заявляє, що після 300 тисяч кілометрів двигун потребуватиме капітального ремонту. Але, як то кажуть, не все так однозначно.

В середньому у рік автомобіль проходить 20 тисяч кілометрів. Це вважається нормальним показником експлуатації. Тому, якщо придивляєтесь до вживаного авто й кожного року воно проходило менш як 20 тисяч кілометрів, то це непоганий варіант.

Також варто розуміти, що на термін служби автомобіля сильно впливає якість догляду за ним. Якщо попередній власник не шкодував часу і грошей для догляду своєї автівки, зберігав її в лагідних умовах, то й після 200 тисяч кілометрів її стан може бути кращим, ніж в авто зі 100 тисяч кілометрів на одометрі. Ну і, звичайно, ресурс автомобілів різних виробників відрізняється, тому двигуни в японських авто можуть нормально працювати довше, ніж, наприклад, у французьких.

Тому точно не вийде сказати, що автомобіль після такого-то пробігу не можна розглядати. Це дуже комплексне та складне питання й у кожному випадку може бути інша відповідь. Точно можна сказати лише одне й очевидне: чим більший пробіг, тим важче знайти авто в хорошому стані… але не неможливо.