Згідно з нещодавнім прогнозом від Нацбанку в 2023 році ситуація в економіці загалом і на ринку палива зокрема особливо не покращає. Так українців попереджають про можливе подорожчання всіх видів автомобільного палива. Про те, чого варто очікувати від цін на бензин, йдеться в “Інфляційному звіті” Національного банку України за січень 2023 року.

Мінімальне зростання цін становитиме близько 20%. Подорожчання палива, своєю чергою, призведе до подорожчання товарів та послуг в інших галузях. Водночас після подорожчання очікується стабілізація на ринку палива. При цьому в НБУ зазначають, що різке подорожчання також призвело до підвищеного попиту на паливо для генераторів.

Якщо говорити про приблизні прогнози учасників ринку, то директор ТОВ “Нафтогаз Ойл Трейдинг” Володимир Бичков вважає, що на українському ринку палива ціни поки продовжать падати в роздріб. Цей процес триватиме принаймні до кінця зими. Також не варто очікувати на дефіцит палива, оскільки в лютому постачання бензину та дизеля в Україну будуть відносно стабільними.

Зараз читають Є умова: українцям можуть заборонити купувати паливо на АЗС
На ціни на паливному ринку може вплинути законопроект, який депутати планують розглянути вже найближчим часом. Зазначимо, що документ №8401 передбачає повернення в Україні податків на бензин та дизель, які діяли до війни.