Автомобільні експерти назвали моделі найбільш економічних по витраті кросоверів. У список увійшли транспортні засоби, які інженери оснастили повним приводом, АКПП, з потужністю в діапазоні 140-150 к.с.

Про це повідомляє «Апостроф».

1. VW Tiguan

Перше місце дісталося німецькому позашляховику VW Tiguan, його витрата на 100 кілометрів складає всього 6,8 літрів. Об’єм двигуна — 1,4 літра, потужність — 150 к.с.

2. Skoda Kodiaq і Nissan Qashqai

Друге місце експерти по автомобілям віддали чеському кросоверу Skoda Kodiaq з турбованим мотором під капотом. Хоч його обсяг менше, ніж у перерахованих вище, він все одно здатний видати 150 к.с. потужності. Цю позицію з моделлю розділив кросовер Nissan Qashqai, який має 2-літровий двигун, має 144 к.с. Витрата палива зазначених транспортних засобів аналітики позначили на рівні 6,9 літрів.

3. Mazda СХ-5

Третю сходинку посіла Mazda СХ-5. Бензину так само, як і у попередніх авто в цьому списку — на 2 літри. При цьому авто має 150 к.с., а витрата палива становить 7 літрів.

4. Toyota RAV4 і Nissan X-Trail

Четверте місце дісталася відразу двом кроссоверам — Toyota RAV4 і Nissan X-Trail. Тойота оснащується бензиновим двигуном на 2 літри, чия віддача досягає 146 л.с., а витрата палива — 7,5 літрів. Ніссан ж ідентичний за параметрами з японською моделлю Mitsubishi Outlander.

5. Mitsubishi Outlander

Японський Mitsubishi Outlander оснащений двигуном на 2 літри. Його потужність становить 146 к.с., а витрата на 100 км — 7,6 літрів.