Час від часу автомобільна промисловість дивує своїми проектами, які не знаходять інтересу у автолюбителів.

Портал Hotcars розповів про десять автомобілів, які не відповідали очікуванням галузі, пише «Апостроф».

Panther 6 1977 року

Це авто (на фото вище) має шестиколісний конфігурацію, запозичену у гоночного автомобіля Tyrrell P34. Автомобіль був оснащений знімним жорстким дахом і складним м’яким верхом, телефоном, автоматичним вогнегасником, електричними сидіннями і склопідйомниками, кондиціонером і телевізором, встановленим на приладовій панелі. Модель не знайшла відгуку у ентузіастів, і на сьогоднішній день було продано всього два автомобіля.

Vauxhall Vectra 1995 року

Vectra — один з найгірших британських автомобілів, коли-небудь створених. Ця модель має вкрай незвичну керованість, яку можна було визначити тільки як важку і повільну.

Citroen C3 Pluriel 2003 року

Дешева збірка, нестерпні показники швидкості і високі витрати на обслуговування цього кабріолета в кінцевому підсумку призвели до його зняття з виробництва до 2010 року.

REVAi / G-WizVia 2001 року

Цей крихітний мікро-електромобіль не відповідав критеріям, що дозволяє кваліфікувати його як автомобіль з можливістю пересування по шосе. Відсутність посиленого шасі означало, що автомобіль був небезпечним, а його невелика потужність і вагу робили авто «лідером» краш-тестів.

Lancia Dedra 1993 року

Незважаючи на успіх на італійському ринку, цей автомобіль не зміг домогтися успіху за межами Італії. Загальний дизайн виявився занадто простим, щоб конкурувати з седанами середнього розміру інших марок 90-х років.

Nissan Micra C + C 2005 року

Незважаючи на свої видатні характеристики, модель так і не змогла залучити багатьох покупців в своєму класі. Дах машини при опусканні в багажник зменшувала місце для зберігання майже вдвічі. Загальний ігристий дизайн і не вражаючий пластиковий інтер’єр привели до жахливих продажу.

Ford Pinto

В результаті поспішного фази виробництва Ford Pinto придбав погану репутацію в суспільстві через кілька років після свого дебюту. Численні випадки несправних паливних систем виникали всюди, з достатньою кількістю аварій.

Maserati Merak 1972 року

Merak мав вражаючу естетику, але його ахіллесова п’ята виявилася в нудному двигуні V6 потужністю 190 к.с. Крім того, на Merak були встановлені гідропневматичні системи Citroën, які в багатьох моделях вийшли з ладу.

Lamborghini Urraco 1973 року

Автомобілі «славилися» невисокою продуктивністю і збільшуються проблемами надійності. Після того, як за шість років було продано менше 800 одиниць, Lamborghini в кінцевому підсумку припинила випуск Urraco.

Cizeta-Moroder V16T 1991 року

Через свою вражаючою потужності і добре оснащених розкішних функцій автомобіль коштував близько 650 000 доларів. Незважаючи на амбітні прогнози Cizeta про випуск одного автомобіля на місяць, висока ціна привела до продажу всього 12 автомобілів аж до 1995 року.