Іржа на кузові автомобіля завжди стає серйозним викликом для гаманця та нервової системи власника машини. Якщо не подолати проблему на ранній стадії, ремонт може бути не просто дорогим. Зрештою, він може стати просто марним. Тому краще в принципі не допускати ситуацій, коли корозія захоплює представницькі площі металевого кузова. А для цього необхідно знати та пам’ятати про ключові помилки, які призводять до негативного результату при експлуатації транспортного засобу.

Помилка перша: неправильне нанесення антикору

Якщо хтось все ще думає про те, що нанесення антикора – це проста, позбавлена будь-яких хитрощів операція, він глибоко помиляється. Може вийти так, що склад, що є справою захисту насправді, стає тією річчю, яка лише прискорює руйнівні процеси. А для цього достатньо всього не помити як слід і не просушити кузов автомобіля. Бруд і волога, що потрапили під антикор, гарантовано стануть осередком розвитку іржі, яка почне захоплювати поверхню металу прямо під захисною субстанцією.

Помилка друга: неправильне нанесення плівки

В останні роки стає все більше автомобілістів, які хочуть нанести для покращення захисних та естетичних якостей кузова вінілову плівку. Найчастіше водії звертаються за допомогою до фахівців, проте перебувають і ті, хто наважується здійснити цю процедуру самостійно. Незалежно від того, хто займається наклеюванням плівки, може бути здійснена фатальна помилка. Так, якщо під плівкою раптом залишиться якась вода, бруд, дорожній пил чи хімічні реагенти, якими посипають дороги в зимовий період, то тут також почнеться стрімкий розвиток корозії.

Помилка третя: неправильне встановлення захисту двигуна

У жодному разі не варто встановлювати захист картера самостійно і тим більше не потрібно намагатися зробити саморобний захист картера. Все тому, що недосвідчений у цьому питанні автомобіліст, швидше за все, порушить нормальний обмін повітря під капотом. А це загрожує тим, що маса гарячого газу всередині автомобільного кузова буде стабільно вищою за норму. Це також призводить до поступового розвитку іржі, яка згодом може перекинутися на весь кузов машини.

А також: ігнорування проблем

Будь-яка помилка автомобіліста тьмяніє на тлі банальної неуважності або ігнорування проблем, що вже є. Іржа на кузові – це привід для серйозного занепокоєння та оперативних заходів, а зовсім не те, що «саме минеться». Не варто забувати про те, що видалити «рудик» необхідно якнайшвидше після його виявлення. А це означає, що хоча б раз на місяць буде не зайвим проводити візуальний огляд улюбленої «ластівки».