Власна машина завжди полегшує питання тривалих поїздок та перебування у заторах, адже всередині неї ви відчуваєте себе комфортно. А для того, щоб ваші подорожі містом та за його межами були продуманими та практичними – Час-Дій розповів про список з 5 гаджетів, які стануть в пригоді кожному водію.

1. Автопилосос

Коли справа доходить до прибирання в салоні машини, важко переоцінити такого помічника, як автомобільний пилосос. Цей компактний пристрій швидко прибере пісок, волосся та інші дрібні смітинки, що потрапили на сидіння та інші поверхні.

2. GPS-маяк

Коли зловмисники викрадають автомобіль, власнику залишається заявити до поліції та сподіватися на краще. Але якщо в машині захований пристрій стеження, то шансів на позитивний кінець набагато більше. Таким приладом може бути добре захований GPS-трекер – мініатюрний автономний гаджет, який періодично надсилає свої поточні координати на комп’ютер або смартфон користувача.

3. Манометр

Рівень тиску в шинах впливає на витрату палива та взаємодію з автомобілем на дорозі, ось чому вкрай важливо стежити за цим показником. Для такого завдання використовують автомобільні манометри. Завдяки цьому вимірювальному приладу водій може швидко зрозуміти, чи варто йому підкачувати колеса, чи ні.

4. Парктронік

Електронна система паркування допомагає водію уникати зіткнень з іншими машинами та іншими об’єктами в умовах обмеженого простору. Наприклад, на автостоянках. Датчики парктроніка, встановлені на бампер, визначають відстань до сусіднього об’єкта і передають на монітор, доповнюючи інформацію застережними звуковими сигналами.

5. Cпікерфон

Як відомо, говорити по телефону за кермом небезпечно і до того ж не дуже зручно. Ситуацію змінюють автомобільні пристрої гучного зв’язку – спікерфони. Такий гаджет, прикріплений у зручному для водія місці, синхронізується з його смартфоном по Bluetooth і дозволяє відповідати на дзвінки майже без рук за допомогою динаміків та мікрофона. Для більшої зручності подібні системи озвучують імена співрозмовників або їхні номери телефонів.