Підвіска забезпечує плавну, комфортну їзду. Що може пошкодити цю важливу деталь автомобіля, розповіли експерти.

1. Агресивне середовище

Здається, що найбільше шкодить машині неакуратно агресивна їзда. Але є ще один фактор – навколишнє середовище. Найбільше страждають з’єднання. Щоб запобігти їх корозію, слід обробляти їх захисними складами. Не менш важливо стежити за станом пиляків і своєчасно міняти гумові деталі.

2. Втома матеріалу

Під навантаженням поступово зношуються такі матеріали, як гума, метал і пластик. У підвісці це відбивається на сайлент-блоках. Спочатку гума тріскається. Потім рветься. Те ж саме стосується втулок стабілізаторів.

3. Надмірне навантаження

Навантаження впливає на швидкість зносу елементів підвіски. У свою чергу, навантаження залежить від манери водіння, дороги, завантаженості автомобіля. Найбільше на підвісці відбивається різке підвищення навантаження, що з’являється через ями на дорогах, ударів по бордюрах.

4. Якість запчастин

У водіїв є звичка економити на запчастинах при заміні оригінальних деталей. Однак не варто шкодувати грошей на деталі для вузлів, які постійно працюють в агресивному середовищі під підвищеним навантаженням.

5. Розвал-сходження

Варто звертати увагу на розвал-сходження автомобіля. Цей параметр може пошкодити цілий вузол в найкоротші терміни. Від кутів установки коліс залежить багато чого: поведінка машини на дорозі, швидкість зносу гуми, ефективність витрати палива і швидкість зносу підвіски.