Пальне за останній місяць суттєво здешевшало. Бензин впав у ціні за місяць на понад 4 гривні, а дизпальне – на понад 3 гривні. Чи буде надалі падати ціна, дізнавався 24 канал.

Ціна на пальне падає

Нагадуємо, з 5 лютого 2023 року набули чинності санкційні обмеження на російські нафтопродукти. Проте такі події не спричинили панічні настрої серед населення. Крім того, ціни на пальне не те щоб не піднялися, а навпаки почали падати.

Як розповів Сергій Куюн, директор Консалтингової групи «А-95», таке падіння цін на пальне, яке спостерігаємо зараз, є досить суттєвим.

«З початку року мережа «Укрнафта» знизила ціни на бензин в середньому на 6 гривень, у решта мереж – на 4–5 гривень. Зниження по дизпальному становить в середньому 3–4 гривні. Такі темпи серйозні, і я бачу, що потенціал до здешевлення ще є: десь у розмірі до 2 гривень на літр», — розповів директор Консалтингової групи «А-95» Сергій Куюн.

Що буде з пальним цієї весни

За словами експерта весною передумов для підвищення ціни на пальне поки немає.

«Ми дуже гарно заходимо у цю весну, із великими запасами. Я не виключаю, що ціна може й надалі падати», — зауважує Сергій Куюн.

Зверніть увагу, що здешевлення пального відбувається через те, що українські мережі створили рекордні запаси навіть у порівнянні із довоєнними періодами.

Яка ціна пального в Україні

За даними «Мінфіну» станом на 13 лютого ціна на бензин А-95 становить 47,94 гривні за літр, бензин А-92 – 46,81 гривні, а дизельне пальне – 51,62 гривні.