На ринку іноді трапляються автомобілі, які можна було б назвати «безсмертними», настільки надійними вони вийшли виробників. Експерти склали рейтинг таких автомобілів, пише sud.ua.

Продати авто – остання думка, яка виникає у автовласників цих машин.

Toyota Land Cruiser 80

Якби Toyota Land Cruiser 80 з’явився на 500 років раніше, то про надійність цієї машини становили б легенди. Стильний та строгий дизайн автомобіля відмінно доповнюється потужним та надійним силовим агрегатом. Шестициліндровий 4.2-літровий дизель 1HZ — чи не найкращий мотор за якістю складання в історії. Два клапани на циліндр, по одному розподільного валу, надійний чавунний блок — все це дає 132 кінські сили на виході. Є численні свідчення про те, що автомобіль обходився без капітального ремонту, проїхавши 500-600 тисяч кілометрів. Окремо в машинці тішить наявність повного приводу та надійна ходова.

Toyota Mark II

Говорячи про цей автомобіль, в першу чергу згадують модель з мотором 1GZGTI з робочим об’ємом 2.5 літра та віддачею 280 к.с. У моторі використовується чавунний блок, що відрізняється надійністю і великим тюнінг-потенціалом. Агрегат здатний працювати без великого ремонту протягом 400-500 тисяч кілометрів. Окремо в автомобілі потрібно похвалити справді розкішне оснащення (для своїх років).

Mercedes-Benz W124

Машина з Німеччини не вимагає будь-якого подання взагалі, особливо для наших автомобілістів. У світі ходить велика кількість історій про різні автомобілі-рекордсмени цієї моделі. Відомий, принаймні, один випадок, коли таксист на Mercedes-Benz W124 зміг проїхати без капітального ремонту 1 млн кілометрів. Втім, у знаменитого 124 є і мінуси. Похвалити «німця» за добрий і надійний кузов точно не вийде.

BMW 525 E34

Ця модель з’явилася у продажу ще 1987 року. На той момент BMW 525 E34 зміг запам’ятатися всіма численними інноваційними рішеннями. Комфорт повсякденної їзди досягався за рахунок багатоважелевої підвіски та відмінного освітлення. Найновіша на момент створення машини «подушка» значно підвищила безпеку водія та пасажирів. У рух німецький автомобіль наводився агрегатом М50, який міг працювати 400, 500, а то й усі 600 тисяч кілометрів без ремонту.

Audi 100

Автомобіль насамперед відрізняється добротним аеродинамічний коефіцієнт опору, який становить 0.30 пунктів. Машина мала розкішне оздоблення та 570-літровий багажник. Повний привід Quattro навіть за сьогоднішніми мірками має дуже надійний вигляд. З 1985 випускалися моделі з оцинкованим кузовом, а також можливістю блокування міжосьового та міжколісного диференціалів натисканням кнопки.