Купівля автомобіля завжди є серйозним кроком для людини та викликом для її бюджету. У нинішніх умовах придбання нового автомобіля взагалі стає пригодою. А тому багато хто шукає машину, яка поєднувала б у собі такі характеристики як доступність з одного боку та нормальний рівень якості з іншого. Такі авто справді є на ринку, і про них ми сьогодні розповімо.

1. Dacia Sandero

Ціна: близько 8300 доларів

Компактний хетчбек, виконаний на шасі Renault Logan і при цьому формально не входить до сімейства останнього. Найчастіше даний автомобіль випускається з переднім приводом та механічною коробкою передач. Зустрічаються на ринку та авто з повним приводом. Силові установки бувають як дизельні, і бензинові.

2. Smart Fortwo

Ціна: близько 14 тисяч доларів

Представник сімейства компактних міських автомобілів від німецької компанії Smart. Машина досі надзвичайно популярна у країнах Європи. На вітчизняному ринку прижилася менше, хоча все це аж ніяк не означає, що автомобіль не заслуговує на увагу. Сьогодні машину можна знайти з різними силовими агрегатами: бензиновими, дизельними, електронними. Найчастіше машинки мають задній привід.

3. Hong Guang Mini EV

Ціна: близько 4 400 доларів

Думаєте добротний електрокар може зробити лише Ілон Маск? Насправді за рівнем продажів китайці вже давно його обставили за допомогою такої машинки. На сьогоднішній день саме Mini EV є найбільш продаваним електрокаром на планеті Земля. І при цьому не потрібно думати, що машина має проблеми з якістю. Просто виріб із Китаю – це «робоча конячка», а не «дорога іграшка».

4. Maruti Suzuki Alto

Ціна: близько 4 100 доларів

Чи бачили індійський кінематограф? З автомобілями у них виходить не так цікаво, але досі непогано. Для багатьох стане відкриттям, проте є добротні автомобілі тамтешнього виробництва. Наприклад, у країні слонів та витонченого мистецтва кохання випускається Suzuki Alto, який представлений у тому числі і на вітчизняному ринку.

5. Chevrolet Spark

Ціна: близько 14 400 доларів

Багато хто скаже, що цей автомобіль є «доступним» хіба що за американськими мірками. Проте, згадати його таки слід. Машина є відмінним варіантом для тих, хто їздить багато щодня і головним чином по місту. На ринку зустрічається як із бензиновими, так і з електронними двигунами. Привід – передній.