У мережі показали дуже рідкісний кадр, присвячений українському автопрому. Справа в тому, що раніше на території України виготовлялося чимало мотоциклів, легкових та вантажних автомобілів. Зараз йтиметься про перший екземпляр легендарної Таврії, яка підкорила практично всіх за часів СРСР, і не тільки.

Відповідну публікацію оприлюднив Hyser.

Усі автомобілісти добре чули про українські автомобілі. Багато хто чудово знає такі моделі від ЗАЗ, як Запорожці, проте зараз йтиметься про перший екземпляр не менш відомої Таврії.

Як повідомляється, Таврія вироблялася на Запорізькому автомобільному заводі з 1988 до 1997 року. З самого початку з’явилася модель хетчбека ЗАЗ-1102, яка спочатку була нікому не цікавою, але через деякий час цей автомобіль став найдоступнішим на території України.

Важливо відзначити, що перші прототипи Таврії робилися ще в далекі 70-ті роки. Так, фотографії найпершої Таврії потрапили до мережі та кожен може особисто побачити, як вона виглядала.

Автомобілісти спеціально вирушили до соціальної мережі, де опублікували унікальну фотографію знаменитого ЗАЗ-968А і тієї самої першої Таврії ЗАЗ-1102.

Експерти нагадали про те, що Таврія стала дуже популярною через свою доступність. Вона також споживала мало палива, що говорить про економію.