В Україні ціни на пальне останнім часом радують своєю стабільністю, якщо порівнювати з більш вразливим періодом, коли всі його види були дорогими та дефіцитними. А-95 зараз у середньому продають по 48,36 грн/л, але вартість відрізняється залежно від вибору АЗС, пиit Znaj.ua.

У першій половині лютого найдешевше бензин А-95 пропонують на мережевих АЗС «Укранфта» у Київській області по 45,5 грн/л. Він також доступний у Mango – 45,99 грн/л та UPG – 46,3 грн/л.

Експерти вже висунули свої прогнози щодо зростання цін надалі після того, як у лютому ембарго ЄС на російські нафтопродукти набуло чинності. Так, фінансовий експерт Сергій Козирєв переконаний, що пальне може подешевшати ще більше, тому що українські мережі мають непоганий запас бензину та дизпалива щонайменше на місяць.

«Тобто поки є додатковий запас міцності», – зазначив експерт.

Він також вважає, що в найближчому майбутньому запроваджене ембарго ніяк не вплине на вартість палива в Україні, хоча раніше ми були безпосередньо залежними від постачання з росії.

«Раніше, коли ми орієнтувалися на російських постачальників, це дуже впливало на наші внутрішні ціни. Зараз цього не відбувається, тому що ми не імпортуємо російські енергоносії безпосередньо. Це має підштовхнути вартість пального на АЗС вниз», – підбив підсумки Козирєв.