Українські партнери продовжили висловлювати слова підтримки українському народу у його боротьбі за незалежність. Слова підтримки стають справами, коли Збройні сили України ділитися фотографіями з новою західною технікою, пише Wheels News.

Подробиці

Зазвичай українці знають про всі види техніки, яка має поступити на озброєння армії. Але, в окремих випадках, держави-союзники анонсують не повний пакет допомогти, проте надсилають більше, ніж обіцяли дати.

Така ситуація є з німецько-нідерландськими броньованими розвідувальними машинами Fennek. Нещодавно їх було помічено на передовій, але про їх транспортування не заявляла жодна держава.

Можна було б припустити, що броньовані розвідувальні машини Fenne потрапили до Збройних сил України від німецького уряду. Інформація про схожі броньовики міститься на сайті уряду Німеччини. На офіційному ресурсі вони зазначені під ім’ям “mobile reconnaissance systems on vehicles”, що перекладається як “мобільні системи розвідки на транспортних засобах”.

Судячи по фото, броньовики Fenne комплектуються кулеметом 12.7 Browning M2, що є на озброєнні армії Нідерландів. Тому ймовірніше, що саме уряд Нідерландів надав допомогу у вигляді броньованих розвідувальних машин.