Автомобілебудівна компанія Toyota відкличе у Японії майже 200 тисяч автомобілів через проблеми із програмним забезпеченням.

Оновлення програмного забезпечення потребують 196 984 машини, випущених у період з 1 вересня 2021-го по 9 січня 2023 року.

Причиною відкликання стала помилка у програмному забезпеченні системи запобігання зіткнень, що призводить до неузгодженої роботи фронтальної камери, датчика хвиль та комбінованого лічильника. Як наслідок, при небезпечному наближенні до перешкоди система екстреного гальмування може не спрацювати, а система допомоги при паркуванні може взагалі перестати працювати належним чином.

Потенційно проблемними визнано 14 моделей: Noah/Voxy, Sienta, Corolla, Corolla Sport, Corolla Touring, Crown та bZ4X; Lexus NX250, NX350, NX350h і NX450h+, а також розроблені спільно з Toyota мінівен Suzuki Landy та електричний кросовер Subaru Solterra.

Власникам автівок, що підпадають під сервісну акцію, запропонують приїхати до дилера, який безкоштовно оновить програмне забезпечення передньої камери і комбінованого лічильника.