Автомобільні експерти розповіли, що оптимальною швидкістю вважається 70 км/год, на ній можна їхати з мінімальною витратою палива, незалежно від обсягу двигуна авто, пише Avtosota.

За словами фахівців, не варто дослухатися до фрази “досвідчених водіїв”, що нібито для кожного авто своя швидкість, і що її просто треба “відчути”. Це може збити новачків, тому що водіям без досвіду складно відчути автомобіль.

Хоч, звичайно, оптимальна швидкість залежить від обсягу двигуна, коробки передач. Проте насправді витрата авто безпосередньо залежить від навантаження на двигун на певній швидкості.

Тому необхідно намагатися підтримувати на будь-якій передачі оптимальні обороти двигуна. Це треба, щоб навантаження на двигун у кожний момент часу, попри різну швидкість, залишалося на рівні максимального ККД. А оптимальна має бути швидкість 70 км/год.

Фахівці додають, що допомогти знайти оптимальну швидкість за мінімальної витрати палива для конкретного авто може бортовий комп’ютер. Він точно чітко визначить швидкісний діапазон, за якого швидкість може бути вищою, а витрата палива залишиться такою ж.