Використання неякісного палива, особливо для імпортних автомобілів, може призвести до серйозних проблем. Взимку варто приділяти неабияку увагу якості, зокрема, дизелю.

Про це пише «Апостроф».

На українських дорогах часто їздять імпортні автомобілі на дизелі, які створені за екологічними стандартами Євро-5 та Євро-6, тобто їхня система очищення вихлопних газів чутлива до палива Євро-3, яке цілком законно продається на АЗС в Україні.

Якщо заливати в сучасний автомобіль низькоякісне дизпаливо, то це спричинить поломку форсунків, що або не піддаються ремонту, або не передбачають можливості розібрати їх. До того ж мікрочастинки, які пройшли через паливний фільтр, у потоці пального під тиском 2000 бар можуть перетворитися на мікроболіди та стати причиною поломок.

Взимку ситуація з дизелем погіршується: сучасні дизельні автомобілі не можна заправляти літним дизпаливом, адже в ньому високий вміст парафінів. Мотори Common Rail вимагають низької в’язкості пального, тому коли до бензобака потрапить некондиційне пальне з низьким цетановим числом, то сучасний високоефективний дизель може просто не запуститися в «мінусову» погоду.

Ба більше, неякісний дизель здатен призвести до перегрівання форсунків, їхнього плавнення й звуження розпилювачів. Разом з цим унаслідок використання дизпального стандарту Євро-3 засмічується сажовий фільтр. Тим часом сірка, що міститься в низькосортному дизельному паливі у високих дозах, може вивести з ладу каталізатор.