Українці талановиті та винахідливі, а коли мова йдеться про господарство, то вони готові піти на всі можливі крайності – навіть винайти власний агрегат.

Як повідомляє Wheels News, так склалося з мешканцем Чернігівської області, що переробив легендарний “Запорожець” на багатофункціональний помічник для господарства. Конструктор приладнав до авто кузов, який знадобиться кожному українцю цієї весни на дачі чи городі.

У минулому завод ЗАЗ виготовляв вантажні “Запорожці”, що були відомі як ЗАЗ-968МП. Ці машини були мало відомими, адже виготовлялися малими партіями та не були практичними. І не дивно, адже через нестандартну конструкцію ними мало хто цікавився.

Але власник одного з таких “Запорожців” вирішив дати автомобілю друге дихання та перетворив авто в зручний багатофункціональний помічник. Для модифікації автомобіля Олександру знадобилося 10 років, проте тепер він може пишатися своїм універсальним вантажним “Запорожцем”.

Олександр Городинський – пенсіонер села Стольне що на Чернігівщині. Олександр розробив новий дизайн машини та прийнявся за роботу. Він обрізав кузов та подовжив передній міст, а задній міст позичив у ІЖ-2715. Автомобіль має 1,3-літровий двигун, що взятий з “Жигулів”. Олександр зробив дерев’яну платформу з бортами та приладнав її до машини.