Кожної зими одне й те саме: скло автомобіля покривається ненависним шаром льоду, спроби видалення якого перетворюються на справжнє випробування, а іноді й у відверту тортуру. Якщо на вулиці трапляється відлига і посеред зими проходить мокрий сніг або навіть дощ, то ситуація ускладнюється ще більше з першим похолоданням. У таких умовах дуже важливо мати під рукою рецепт дієвого засобу для очищення. Якраз про один такий по-справжньому «народний» засіб сьогодні й йтиметься.

Є три моменти, які слід усвідомити у питанні боротьби за чистоту лобового скла від льоду. Момент перший – краще за магазинні засоби, на жаль, немає нічого. Тільки спеціалізована хімія впорається з водою, яка змінила агрегатний стан на тверде найкраще. Коштують такі кошти не надто дорого. Ось тільки є два моменти, які можуть серйозно засмутити. По-перше, постійно купувати флакони не приносить жодного задоволення. По-друге, куплений засіб може виявитися марною дешевкою не здатною зовсім ні на що.

У такій ситуації є сенс замислитись над використанням «народних» коштів. Насправді рецептів існує безліч. Однак, найкраще придбати незамерзаючу рідину (благо взимку їх продають на кожному кутку) і роздобути деяку кількість спирту. Надалі дві рідини змішуються в пропорції 5 частин «незамерзайки» в 1 частині спирту і добре перемішуються. Відразу після цього склад можна наносити на скло. Кілька хвилин і лід сам відшаруватись при найменшому дотику щітки.

Насамкінець, варто запам’ятати ще одну профілактичну пораду для захисту автомобільного скла від льоду. Щоправда, спрацює це лише в тому випадку, якщо господар транспортного засобу регулярно стежить за зведенням гідрометцентру. Так, якщо стало відомо про наближення відлиги, то варто накрити скло автомобіля звичайною харчовою плівкою. Тоді весь крига залишиться на ній і не прилипне до скла.