Сьогодні на українських дорогах можна побачити найрізноманітніші позашляховики, у тому числі й для японського ринку – із правим кермом. Нещодавно в Києві з’явилася досить рідкісна для наших широт Toyota Hilux Surf SSR-X. Це модель третього покоління, що випускалася з 1995 по 2002 роки. Для ряду експортних ринків, зокрема США позашляховики цієї моделі продавалися під ім’ям 4Runner, пише «Автоцентр».

У нашому випадку Hilux Surf SSR-X виготовлено у 2001 році. Тут уже можна побачити безпечніший бампер – з масивною «губою» і протитуманками в колодязях, що встановлювався на машини з 1999 року. Про приналежність до японського ринку також видає додаткове дзеркало на лівому передньому крилі. Лінію даху візуально подовжує задній спойлер.

Автомобіль оснащений 4-циліндровим 2,7-літровим бензиновим двигуном потужністю 150 к. с. і максимальним крутним моментом 240 Нм. Коробка передач – автоматична, 4-ступенева. Механічна, 5-ступенева КП була прибрана з 2000 року. Зазначимо, що на машину пропонувалися ще два силових агрегати: 3,4-літровий бензиновий V6 потужністю 183 к. с. (294 Нм) та трилітровий турбодизель у 170 «конячок» (359 Нм).

З 2001 року до стандартного оснащення увійшла система курсової стійкості ESC, а ось опційне електронне блокування диференціала на задньому мосту зникло. До цікавих особливостей Toyota Hilux Surf можна віднести систему REAS, яка регулює жорсткість амортизаторів, залежно від дорожніх умов.