На сучасному авторинку представлена ​​величезна кількість різних автомобілів, призначених для своїх цілей. Але є серед них і ті, які через 2-5 років після придбання починають серйозно «капризувати» і вимагають чималих фінансових вкладень. Але також є й інші, які сміливо можна назвати «вічними». Поломки у них практично не трапляються навіть за тривалого терміну експлуатації.

Про сім таких надійних автомобілів ми сьогодні і розповімо.

1. Honda Accord

Цей автомобіль можна назвати одним із найживіших на ринку за всю історію. Вперше він побачив світ у далекому 76-му році, щоправда, перша модель була дуже компактною. А середньорозмірним Accord став лише після 1989 року. За період випуску ця модель змінилася 9 разів, а кількість продажів лише у Америці становила 8 000 000 одиниць. Автомобіль удостоївся великої кількості різних нагород, які вручалися за високі показники надійності, доступності та довговічності.

2. Buick Roadmaster Estate

Досить рідкісний автомобіль, але при цьому дуже багато хто знає про його існування. Випускалася ця модель зовсім недовго, лише 5 років, у період 1991-1996 р. Однак перша серія цього автомобіля з’явилася аж у 1936 році, і деякі з них «живі» до цього дня. Це дуже надійні та міцні автомобілі, що, в принципі, не дивно, адже ця модель відноситься до розряду люксових. Наразі віпищено вже 8 сімейств цього автомобіля.

3. Geo Prizm

Відразу відзначимо, що насправді Geo Prizm — це не один автомобіль, а ціла «армія» машин, що включає численні моделі, що сходили з конвеєра в різний проміжок часу. Але їх усіх об’єднує одне — базою для них виступила популярна Toyota Corolla. Напевно, саме тому всі вони були дуже якісними, безпечними та надійними. Незважаючи на те, що випуск автомобілів відбувався у період 1984–2010, їх можна і зараз побачити на дорогах.

4. VW Van

Це дуже популярна машина часів Хіпі, яка вперше виїхала на дороги у 1949 році. У створенні Van дизайнери компанії надихалися легендарним «жуком» і створювався цей транспорт у ролі універсальної машини, яка підходила як помічник у перевезенні вантажів і для переміщення великих компаній. У той час розробники вважали, що подібний автомобіль може виявитися дуже корисним для споживачів і в цьому вони точно не помилилися. Автомобіль вийшов настільки вдалим та якісним, що люди використали його кілька десятиліть.

5. Volvos (Rear-Wheel-Drive Ones)

Не можна сказати, що автомобілі з цієї великої серії мають підвищений попит серед автолюбителів. Але зовсім не показник його якості. Адже складно буде знайти ще одну «автосім’ю», яка б так довго трималася у випуску, хоча жодних кардинальних новинок з 1996 року випущено не було. Прийнято вважати, що сама серія народилася на світ у 1978 році, але насправді серія вийшла набагато раніше цієї дати. І якість у них настільки відмінна, що на деяких із цих автомобілів можна було б переміщатися і зараз.

6. Saab 900

Досить відома в Європі шведська машина, що з’явилася на ринку в 1979 році і пішла з нього в 1998. Цей автомобіль був продовженням 99-ої моделі. Якщо дивитися на цей транспорт очима його сучасників, то автомобіль свого часу був інноваційним, він також відрізнявся комфортністю, безпекою та зручністю, а що ще важливо — якість у нього була на найвищому рівні, він готовий був служити вірою і правдою багато часу.

7. Subaru Wagon

У багатому сімействі цього автомобіля кожен представник прекрасний по-своєму, але всіх поєднує відмінна якість, безпека та надійність. Перший автомобіль вийшов у серію в 1990 році і продовжує розвиватися і по наші дні. Враховуючи всі його характеристики та досвід водіїв, можна навіть не побоятися гучних слів і сказати, що на сьогоднішній день це один з найвдаліших до покупки автомобілів!