Українських водіїв попередили про нові штрафи.

Так, набирає чинності новий закон, який стосується перевезення тварин. Через це всіх мешканців та гостей України вирішили заздалегідь повідомити і про раптові зміни.

Повідомляється, що народні депутати запровадили закон про «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо безпечного перевезення тварин у транспортних засобах» (№9016). У ньому йдеться про те, що водіїв тепер штрафуватимуть за те, що вони небезпечно перевозять тварин.

Є спеціальна пояснювальна записка, де сказано: «…спостерігається практика, особливо в жінок, під час керування транспортним засобом тримати на колінах, руках або руках собак невеликих порід». Це свідчить, що тварина може спровокувати ДТП, коли відволікає господаря.

Дуже важливо повідомити, що тварин потрібно перевозити у спеціальних перевезеннях або мають стояти кріплення для них.

«Приміром, у типовій ДТП при швидкості 50 км/год собака вагою 20-25 кг летітиме вперед із силою удару близько 700 кг», — наголошується в документі.

Якщо цей закон набирає чинності, то на водія, який порушив ці правила, чекає штраф у розмірі 510 гривень. Якщо водій повторить це порушення, штраф буде 850 гривень.