Стійкість до корозії — важливий параметр, коли мова йде про покупку автомобіля, який вже був в експлуатації, тому що від цього часто залежить його стан. Капітальний ремонт запчастин можна провести, однак кузов замінити не варіант. Фахівці склали ТОП-3 найнадійніших автомобілів за цим параметром.

Про це пише «Апостроф».

Audi A6

Німецькі автомобілі відомі на весь світ своєю надійністю, і Audi A6 — не виняток. Він показав досить високу стійкість до корозій, навіть у важких умовах експлуатації по дорогах, де використовуються солі і різні хімічні склади під час негоди. Кузов у моделі оцинкований, і навіть автомобілі з великим пробігом відмінно виглядають. А якщо з’явилися невеликі осередки корозії, вони легко усуваються, не вимагаючи великих витрат.

Volvo S80

Шведська машина преміального класу. Надійна, безпечна, стійка до корозії. На кузові якісний шар оцинковки, що робить її дуже стійкою до корозій за будь-яких несприятливих умов. У Volvo S80 є і невеликий недолік — вона часто страждає через відколи фарби на кузові, за цим потрібно стежити, щоб не допустити появи корозійних осередків.

Mercedes-Benz S-Class

Відмінне покоління, яке в кузові W221 може похвалитися високою антикорозійною стійкістю. Це дуже важливо для таких машин, тому що коштують вони недешево, і навіть незначні кузовні роботи обійдуться власникові дорого. Якість металу і покриття дуже високе, як і повинно бути в автомобілях преміального сегмента.

Представлені вище автомобілі не належать до категорії бюджетних. Тому якщо купуєте таку машину на вторинному ринку, уважно перевіряйте технічний стан, тому що ремонт може влетіти вам в копійку.