За однією з версій, південнокорейський автовиробник готує наступника ix35, який дебютує у статусі глобальної моделі. Mufasa має незвичайний для Hyundai дизайн з С-подібними ліхтарями, з’єднаними двома паралельними світлодіодними елементами, і Х-фейс, що нагадує сучасні автомобілі Mitsubishi. Китайські ЗМІ припускають, що модель дебютує протягом 2023 року, причому, крім звичайного ДВС, їй дістанеться «м’якогібридна» установка з електричною доважкою, пише NNews.

Фото Hyundai Mufasa без камуфляжу з’явилися в базі Мінпрому Китаю. У документі наводяться габарити автомобіля (він трохи коротший і нижчий за актуальний ix35 для місцевого ринку) і згадується один двигун – бензиновий «атмосферник» 2.0 потужністю 160 кінських сил. За непідтвердженими даними, цей агрегат можуть доповнити 48-вольтовим стартер-генератором. Заженуть у Mufasa тільки передній.

Локальний Hyundai ix35 теж комплектується атмосферним мотором 2.0 (без електричної доважки), альтернативою ж служить «турбочетвірка» об’ємом 1,4 літра на 140 кінських сил. А ось на глобальному ринку ця модель більше не представлена, у зв’язку з чим журналісти і припустили, що Mufasa може зайняти порожню нішу.