Концерн Renault-Nissan нещодавно підтвердив нову інвестицію для майбутніх 6 нових моделей, включаючи абсолютно новий Duster (5 і 7-місний), MPV на базі Triber і 2 електромобілі.

В Індії автовиробник випустить Renault Duster другого покоління та представить модель третього покоління, щоб кинути виклик Hyundai Creta, Maruti Grand Vitara та Toyota Hyryder. Avtosota розповідає про деякі ключові подробиці, які вже відомі про абсолютно новий Duster.

Нова платформа CMF-B

Renault Duster 2024 року ляже в основу нової модульної платформи CMF-B, яка також використовуватиметься для майбутніх продуктів компанії.

Транспортні засоби, розроблені на цій архітектурі, матимуть спільну підлогу, конструкцію осі, структуру кабіни та механічне розташування. Це дозволяє виробникам автомобілів обмінюватися компонентами між транспортними засобами та адаптувати їх до різних ринків і вимог клієнтів.

Завдяки цій новій модульній платформі позашляховик відповідатиме світовим стандартам викидів і безпеки.

5-7 місць

Якщо вірити повідомленням, новий Duster буде пропонуватися з двома конфігураціями сидінь – 5- і 7-місць. У той час як його 5-місна версія буде конкурувати з Creta і Grand Vitara, 7-місна модель буде конкурувати з майбутнім 7-місним позашляховиком Maruti Suzuki.

Гібриди

Офіційні технічні характеристики абсолютно нового Renault Duster поки тримаються в таємниці. Хоча, як повідомляється, він буде поставлятися з електричним і гібридним силовим агрегатом. Після зняття з виробництва на початку 2022 року кросовер пропонувався з 1,3-літровим турбованим бензиновим двигуном потужністю 156 к. с.

У порівнянні з попереднім поколінням новий буде більшим за розміром. Новий Duster отримає деякі елементи дизайну від концепту Dacia Bigster. Машина зможе поділитися зі своїм двоюрідним братом кількома панелями кузова, такими як яскраво виражені крила, світлодіодне освітлення, вбудовані алюмінієві захисні пластини.