В Україні активно борються з порушниками правил дорожнього руху і щороку вигадують нові і нові покарання. Тому важливо постійно бути в курсі змін, адже за начебто незначне порушення можна попрощатися з правами. Про це пише інформаційний портал Znaj.ua.

Повідомляється, що у 2023 році водіїв жорсткіше каратимуть за перевищення швидкості, а також використання аварійного сигналу не за призначенням.

Так, якщо при обмеженні швидкості в населеному пункті 50 км/год, водій перевищує швидкісний режим на 50 км/год, то з посвідченням водія доведеться попрощатися на строк від 3 до 6 місяців. Якщо водія спіймають на перевищенні швидкості на 70 км/год, то ходити пішки доведеться 6 місяців або навіть цілий рік.

Крім того, посвідчення водія можуть забрати за моргання аварійкою. Експлуатація аварійного сигналу не за призначенням є порушенням правил дорожнього руху, хоч українці й звикли таким чином демонструвати свою ввічливість на дорозі. Також за використання аварійки не за призначенням передбачено штрафи у розмірі 425 гривень або 680 гривень, якщо це спричинило аварію.