Фахівці порадили українцям не зловживати заправкою бака автомобіля бензином на повну, оскільки це може бути небезпечно. Про це пише «Хвиля».

Зокрема, проблеми можуть виникнути при несвоєчасному від’єднанні пістолета для заправки на деяких АЗС, що сприяє витоку пального через горловину. Бензин, що пролився, може потрапити на кузов авто і його деталі. Через це збільшується шанс займання машини за випадкової появи іскри, наприклад, від сигарети.

Також не варто зціджувати останнї краплі із заправного пістолета після завершення подачі палива. Через це може постраждати вентиляційна система бака, що має низку клапанів. Адже гравітаційний клапан прикриває доступ до трубки вентиляції при нахилі машини та захищає бензиновий бак від розливу у разі ДТП.

Функціонування клапанів при повному заправленні може порушитися. Справа в тому, що система дренажу розташована за крилом автомобіля і паливо, що стікає, може просочуватися на проводку, елементи підвіски, шланги системи гальм. Це також підвищує ризик займання транспортно засобу.