Південнокорейська автомобільна компанія Hyundai, ймовірно, готується істотно змінити дизайн свого популярного седана Sonata. З’явилися перші фото з тестових випробувань моделі після рестайлінгу, на яких можна помітити зміни в дизайні навіть під серйозним камуфляжем, повідомляє META.

У звіті за 2021 рік стверджувалося, що представники компанії визнали дизайн Sonata невдалим. З виходом восьмого покоління продажі моделі впали, але оновлений зовнішній вигляд може підбадьорити покупців. На нових шпигунських фотографіях помітно Sonata після рестайлінгу під час зимових випробувань. Усі приховані елементи на передній і задній панелях вказують на те, що відомий седан Hyundai сильно змінився. Ймовірно, автовиробник надасть седану нове обличчя – фари, решітку радіатора та бампер.

У Hyundai приховали задню частину, так само як і передню. Частини задніх ліхтарів видно, але незрозуміло чи це серійні ліхтарі, чи просто резервні. Варто очікувати, що автовиробник змінить форму задніх ліхтарів Sonata і підправить задній бампер. На фотографіях не дуже видно інтер’єр, але вони зафіксували верхню частину приладової панелі. Схоже, компанія надасть машині компонування з подвійним екраном, можливо, подібне до того, що було в Kona 2024 року.

Хоча Hyundai, ймовірно, серйозно змінить Sonata, базова платформа, трансмісія та технології мають залишитися незмінними, але деякі нові функції можуть з’явитися.

Hyundai почала випуск Sonata восьмого покоління у 2019 році для 2020 модельного року. Продажі впали зі 105 118 у 2018 році до 87 466 у 2019 році. Вони досягли 76 997 у 2020 році, який був жахливим роком продажів для автовиробників через пандемію. У 2021 році продажі відновилися, досягнувши 93 142 одиниць проданих авто, а у 2022 році впали до жахливих 55 131. Проте проблеми з ланцюгом постачання вплинули на виробництво автомобілів у всьому світі.

Редизайн може бути останньою спробою врятувати модель, оскільки у звіті за травень 2022 року стверджувалося, що Hyundai планує припинити виробництво Sonata після закінчення поточного покоління моделі. Автомобіль може бути у продажу до 2027 або 2028 року. Новий зовнішній вигляд може допомогти моделі піти зі сцени на високій ноті.