Найрізноманітніші та найцікавіші зразки військової техніки постійно потрапляють на відео з фронту та з українських доріг.

Про наявність у розпорядженні ЗСУ бронеавтомобілів HUMMER (а точніше його воєнної модифікації HMMWV), вже давно відомо і здавалося б, ці авто вже не можуть нікого здивувати. Водночас нещодавно вдалося зняти на відео особливу модифікацію цього джипа під назвою Avenger. У даному виді на шасі HMMWV встановлюються зенітно-ракетний комплекс ближньої дії від Boeing Aerospace Company і General Electric.

Комплекс використовує ракети FIM-92 Stinger, із якими вже знайомі українські військові. ЗРК може вражати цілі на висоті до 3,8 км за висотою, а дальність поразки становить до 5,5 км. Усього комплекс має на озброєнні два бокси по 4 ракети Stinger. Для захисту від можливих ДРГ противника автомобіль також обладнаний кулеметом калібру 12,7 мм. Для виявлення повітряних цілей комплекс обладнується РЛС,

Система наведення автомобіля має вбудований тепловізор, що дозволяє виявляти ворожу техніку за будь-яких погодних умов. Вперше модифікація HMMWV Avenger була представлена публіці 1990 року. Куди саме прямували ці автомобілі в Україні, невідомо. При цьому, судячи з відео, Україна має не менше 6 даних ЗРК.