Для більшості жителів нашої країни (59%) комплектація нової машини є пріоритетом при виборі. Так, більшість потенційних покупців (91%) готові чекати на появу потрібної версії. З них 73% згодні чекати не більше місяця, а решта — скільки буде потрібно.

Переважна більшість респондентів (93%) володіє автомобілем іноземного виробництва, а 7% є власниками вітчизняних моделей. Найбільше росіянам важлива наявність «зимового пакета» – підігріву сидінь, керма, лобового скла/дзеркал (31%). Також при виборі нової машини вирішальне значення має наявність клімат-контролю (30%), системи автозапуску (23%) і камери заднього виду (15%).

Також респонденти розповіли, про які опції у своїх автомобілях вони мріють:

  • парктронік – 40%,
  • доводчики для дверей – 23%,
  • дистанційний запуск двигуна – 20%,
  • асистент паркування, керується через мобільний додаток у смартфоні – 10%,
  • неонове підсвічування контуру решітки радіатора – 6%.

23% українців досить базової комплектації, що пропонується автовиробником, а 77% готові доплачувати за необхідні функції в автомобілі. Із них 37% докуповують бажані функції окремо.

32% українців готові заплатити за додаткові функції від 50 до 100 тис. гривень, ще 28% – до 50 тис. гривень, а 19% готові витратити від 200 до 300 тис. гривень.

«Установка додаткового обладнання – корисна процедура, яка дозволяє зробити поїздки на автомобілі ще зручнішими та комфортнішими. Важливо пам’ятати, що встановлення додаткових функцій – складний процес, який потребує високої кваліфікації від майстрів. Сучасні автомобілі мають велику кількість технологічних та електронних опцій. Тому процедуру дооснащення слід довіряти лише сертифікованим фахівцям у сервісних центрах офіційного дилера», — зазначив експерт.