У ЄС з 2035 року буде заборона на авто з двигунами внутрішнього згоряння. Це рішення було очікуваним, адже деякі країни члени ЄС вже внесли відповідні зміни до своїх законодавств, пише Wheels News.

Окремі європейські виробники офіційно заявили, що зупиняють виробництво автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння. Окремі фірми планують до кінця 2025 вже зупинити виробництво. До прикладу, завод BMW, що розташований у Німеччині, заявив, що в 2024 році припиняє виготовляти нові машини з такими двигунами внутрішнього згоряння.

Тому дане рішення було очікуваним для Європейського союзу. Вже сьогодні спостерігаються зміни на світовому ринку, тому це дає свій відбиток і на українському ринку. Тренд на електромобілі набирає обертів давно, Україна також слідує цій тенденції.

На сьогодні в Україні зареєстровано більше 50 тисяч електрокарів. Це свідчить про те, що попри війну та проблеми з електроенергією, українці всерівно надають перевагу екологічному транспорту. Згідно статистики, в Україні зростає кількість власників електрокарів.

Цікаво, що у 2022 році продажі електромобілів зросли в півтори рази, а власниками авто стало 10,5 мільйона водіїв. У разі, якщо до 2035 року на європейському ринку зникнуть двигуни внутрішнього згоряння, то українці будуть залежні від виробників, які почнуть пропонувати авто виключно на електроприводі.

В Україні також були відповідні екологічні ініціативи, але ситуація не дозволяє перейти на даний автотранспорт.